Представителките на нежния пол са известни с това, че хич не ги бива в пазенето на тайни. Учени от Америка се заеха със задачата да разберат причината за този техен недостатък, съобщи в. „Дейли мейл“.

 

Според тях основната причина жените да разпространяват тайни е голямото емоционално натоварване, на което са подложени и което дава отражение върху тяхната психика. Жените не искат да пазят тайни, защото приемат това за още една отговорност в без това натовареното си ежедневие.

 

 

Учените провели експеримент, в който доброволците трябвало да си спомнят за важна или маловажна тайна, на базата на което те били разделени на две групи, според това каква информация са си спомнили. След това участниците трябвало да преценят колко стръмен е даден хълм или да определят разстояние между два предмета.

 

Хората, които смятали, че хълмът е по-стръмен, а разстоянието – по-голямо били от първата група. За тях е било по-трудно да извършат елементарни действия като пазаруване или разходка на куче.

 

Изводът на направеното проучване е, че колкото по-голяма е пазената тайна, толкова по-зле физически се чувствали представителките на нежния пол.

 

Проучване, направено преди 3 години, доказа, че дамите не могат да пазят тайна повече от 47 часа, без значение колко лична и неудобна е информацията. Две години по-късно ново проучване показа, че жените могат да си мълчат едва 32 минути ...

 

Автор: Ралица Солакова