Колкото по-умен е човек, толкова повече приятели има

2012-03-27 13:27:00
Колкото по-умен е човек, толкова повече приятели има
Снимка: sxc.hu

Учени откриха пряка зависимост между броя на приятелствата, които човек има и размера на орбиталните зони на техния префронтален кортекс – областта на мозъка. Това показва, че умните хора имат повече приятели, съобщи в. „Дейли мейл“.

 

 

В проучването участвали 40 мъже и жени. Учените анализирали томографски снимки на раздела, който е отговорен за мисленето на високо ниво. Доброволците трябвало да направят списък на своите приятели. След това им били направени тестове, които установили способността да разбират чувствата и мислите на околните, което е важно за общуването.

 

Проучването показва, че има връзка между големия брой приятели и обема на префронталния кортекс.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
lude7ina
преди 12 години

Мъдростта е самота. Беше казал някой от мислителите.

StolenBliss
преди 12 години

Аз съм никой, но определено учените дето са го "открили" тва нямат много приятели(по тяхната логика), демек са супер ***. Тия неща зависят от толкова много фактори, че не си е истина просто. Супер относително е и крайно невъзможно да се сложи един такъв етикет. Май няма с кво да се занимават и се намират на работа с подобни "изследвания".

estelll
преди 12 години

предните глупости познавам много умни хора които имат малко приятели !!!!!!!! Това колко си общителен не означава колко си умен ! Престанете с тези глупости!!Излагате се :@!

SPP
преди 12 години

Напълно съм съгласен с NaOH.

NaOH
преди 12 години

Bullshit. Интелигентните хора доста често са socially awkward. *** си имат по много дружки, с които да пият или пушат или да правят квото и да е друго.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия