Еверест бил във Великобритания?!

Половината от британците смятат, че връх Еверест (най-високият връх в света) се намира на територията на Великобритания, съобщава в. “Daily Mail”.   Оказва се, че географските позна

2012-03-15 21:44:00
Еверест бил във Великобритания?!
Снимка: sxc.hu

Половината от британците смятат, че връх Еверест (най-високият връх в света) се намира на територията на Великобритания, съобщава в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че географските познания на жителите на Острова далеч не са сред най-добрите. Един на всеки петима не може дори да посочи кои са четирите страни (Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия), които съставляват Обединеното кралство.

 

 

Цели 58,6% от британците смятат, че планините Бен Невис и Сноудън се намират в Англия, а не съответно в Шотландия и Уелс, както е в действителност. Освен това един на всеки четирима е твърдо убеден, че скалното образувание Урулу е разположено в Англия, вместо в Австралия, където всъщност е. 5% от британците нямат ни най-малка представа, че Стоунхендж се намира на територията на Великобритания.

 

Главната причина за подобни стряскащи географски познания, според специалистите, се крие в развитието на модерните технологии. Вече всеки може да потърси в интернет информацията, която го интересува. Именно поради тази причина хората избягват да „задръстват” мозъка си с подлежащи на лесна и бърза проверка знания. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
h0usen3v3rdies
преди 12 години

*facepalm*


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия