Димитър Пенев за пореден път е премахнат от ЦСКА

Димитър Пенев си тръгва за пети път от ЦСКА като треньор. Босовете от Перник го взимаха, когато във футболния отбор имаше критични моменти, а след това тактично го освобождаваха и му даваха някаква из

2012-03-07 14:37:00
Димитър Пенев за пореден път е премахнат от ЦСКА
Пената е натирен за пореден път. Снимка: bulphoto.com

Димитър Пенев си тръгва за пети път от ЦСКА като треньор. Босовете от Перник го взимаха, когато във футболния отбор имаше критични моменти, а след това тактично го освобождаваха и му даваха някаква измислена длъжност в управата на клуба.



Пенев пое за пети път ЦСКА 7 дни преди дербито с вечния им съперник Левски през есента. Той имаше тежката задача да спаси положените, след като „Титан“ изгони Милен Радуканов.



Първата тренировка бе в деня, когато страната ни избираше президент и кметове – 23 октомври. Пенев бе на този пост почти 5 месеца.



За пръв път Димитър Пенев води отбора в периода 1985-1991 година, когато прави доста силен състав и за 6 години ЦСКА печели 7 купи и 3 титли.



За пръв път той се връща обратно през лятото на 1998 година. Той прави отбор по свой модел и успява да стигне до евромач с Атлетика Мадрид. ЦСКА обаче записва най-позорната загуба в своята история – 0:8 в Ловеч.



В началото на 2000 година ЦСКА губи с 1:4 от Нефтохимик и с 1:3 от Велбъжд. През месец март Димитър Пенев отново е уволнен.

 

 

През лятото на 2008 година ЦСКА отново има нужда от Пената. Той има тежката задача да съживи тима и успява да го направи, като дори печели суперкупата срещу Литекс.



В началото на 2009 година той отново е сменен, след като ЦСКА губи от Пирин в Благоевград и отпада за купата.



В края на следващия сезон той отново е върнат, за да помогне, докато бъде доиграно първенството. Тогава Димитър Пенев води ЦСКА в 4 мача, в които футболистите имат 2 победи, 1 равенство и 1 загуба.

 

Още новини, свързани с българския спорт, четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия