Долната устна е значително по-чувствителна

Сочните женски устни определено са атрактивни за представителите на силния пол. Интересен е фактът, че долната устна е тази, която има по-важна роля относно това как се усмихваме, целуваме, говорим и

2012-03-06 13:23:00
Долната устна е значително по-чувствителна
Долната устна е по-чувствителна от горната. Снимка: sxc.hu

Сочните женски устни определено са атрактивни за представителите на силния пол. Интересен е фактът, че долната устна е тази, която има по-важна роля относно това как се усмихваме, целуваме, говорим и се храним. Според учени от Австралия усещането върху устните не е равномерно и долните устни са в пъти по-чувствителни от горните.

 

Рецепторите, които са разположени по устните, сигнализират на мозъка какво е положението и състоянието им. Те са от особена важност за всички движения на устните – от целувките до говоренето и храненето.

 

 

Австралийските учени провели проучване, в което участвали 23-ма души. Устните на доброволците били изследвани с дискове с нарези от 0.25 мм до 3.5 мм. Резултатите показали, че долните устни усещат по-добре резките от горните, което показва, че мозъкът следи повече какво прави долната устна.

 

 

Още любопитни новини четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия