Бебе се роди със сърце отвън и успя да оцелее

2012-02-25 01:07:00
Бебе се роди със сърце отвън и успя да оцелее

Райън Маркис се е появил на бял свят с недоразвито сърце, което се намирало извън гръдния му кош. Лекарите били на мнение, че детето няма да успее да оживее и подготвили семейството за предстоящото.

 


Аномалията на момченцето била установено още по време на бременността. Майка му знаела, че има възможност Райън да се роди мъртъв или да почине няколко дни след раждането си. Жената не пожелала да направи аборт и искала да роди детето си и да му даде минимален шанс да оцелее. 

 


Райън се появил на бял свят при специални грижи, благодарение на лекарската намеса на 30 специалисти. Новороденото имало доста стряскащ вид, който уплашил дори собствената му майка. Сърцето му се намирало върху тялото, виждало се как тупти и че е обвито с тънка ципа.

 


От 2009 година до днес Райън е бил подложен на 11 операции за корекция на аномалията. Към днешна дата сърцето му се намира вътре в гръдния кош, но му предстоят още интервенции, за да може гръдната му стена да стане по-силна. Докторите са на мнение, че скоро ще се наложи да му се присъди ново сърце, но родителите на бебето-чудо се надяват, че и този път лекарските прогнози няма да се сбъднат.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
toad
преди 12 години

ъгххх защо го видях ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия