Преди 120 години Земята се е разминала на косъм от глобална катастрофа

2012-02-22 22:16:00
Преди 120 години Земята се е разминала на косъм от глобална катастрофа

Астрономи от Корнелския университет установили, че преди около 120 години нашата цивилизация е била на косъм от унищожение. Учените  проучвали  загадъчни снимки, направени от мексиканския астроном  Бонила на  12 и 13 август 1883 година и публикувани в списание LAstronomie  през 1886 година.

Според астрономите през този период само на няколкостотин километра от Земята са преминали останки от комета, ударът от които би могъл да бъде равностоен на 3000 тунгуски катастрофи.  Мексиканският астроном  навремето регистрирал  на снимките си 447 обекта, преминали на фона на слънчевия  диск. Всички те са били обкръжени от мъглив ореол и са оставяли същата следа.

Бонила не е посочил никаква хипотеза, която да обясни наблюдавания ефект. Редакторът на списанието  пък  предположил, че тези обекти могат  да бъдат птици, рояк насекоми или прах. По-късно, обаче,  това явление е интерпретирано като първия  в историята документиран случай на поява на НЛО.

Астрономите от Корнелския университет  отново  анализирали  тези данни  и  са стигнали до заключението, че мексиканският астроном Бонила е наблюдавал комета, преминала много близо до Земята и разпаднала се на многобройни фрагменти. Според техните изчисления, тези обекти са прелетели на разстояние от 538 до 8060 км от Земята, ширината на обекта  е била от 46 до 795 метра, а дължината - от 68 до 1020 метра.

Според оценката на групата на учените от Корнелския университет, ако кометата не ни е пропуснала, тогава на Земята е щяла да настъпи катастрофа с планетарен мащаб.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
nellllllly
преди 12 години

Леле...! Много гадно...! Хубаво, че е решила да се отбие малко ......хаха!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия