Да изгоним депресията с очила за песимисти

През зимния период, когато денят е къс и светлината си отива бързо,   много лесно човек да изпадне в депресия.  Но, според датските учени, това не трябва да се случва. По тази причина

2012-02-18 16:47:00
Да изгоним депресията  с очила за песимисти

През зимния период, когато денят е къс и светлината си отива бързо,   много лесно човек да изпадне в депресия.  Но, според датските учени, това не трябва да се случва. По тази причина,  те са създали очила, благодарение на които, само за 30 минути, песимизмът на всеки може да се превърне  в оптимизъм.

Очилата Seqinetic са дело на трима дизайнери от Копенхаген. Докато обикновените слънчеви очила ни предпазват от слънчевата светлина, то Seqinetic правят точно обратното. През тях нещата се  виждат  по-ярки и това кара хората да се чувстват щастливи.

Очилата имат 6 супер ярки светодиода, които осветяват очите.  Според учените, напълно е възможно те  да се  носят 30 минути на ден и зимните депресии изчезват.

Използването на очилата не пречи да се гледа телевизия или пък да се чете, носенето им не вреди на очите и не е свързано с UV лъчите.  Светлината се подхранва от две обикновени батерии. Така само за 30 минути носене ще можем  да повдигнем духа си и да се заредим с необходимата енергия.

Е, очилата са все още на етап идея, а за да се появят в продажба,  те ще трябва да получат активната подкрепа на посетителите на сайта на проекта.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия