100-годишен колоездач постави световен рекорд

2012-02-18 13:31:00
100-годишен колоездач постави световен рекорд

Френският колоездач Робер Маршан, който навърши столетие преди около четири месеца, постави световен рекорд по колоездене в категорията „над 100 години”, изминавайки 24,25 километра в рамките на 60 минути.

 

Маршан взе участие в ежегодно провеждащия се международен колодрум в швейцарския град Егъл, където беше неуморно подкрепян от ентусиазираната публика. Край пистата, разбира се, през цялото време стоеше медицински екип, готов да реагира при нужда.

 

Колоездачът, роден на 26 ноември 1911 година, е сред най-жизнените и здрави хора за възрастта си. Той разкрива, че никога не е боледувал сериозно и винаги се е радвал на крепко здраве. Когато бил дете, Маршан много обичал да кара колело. Той се завърнал към любимото си занимание чак на 78-годишна възраст. От този момент нататък той започнал да спортува по малко всеки ден, за да се поддържа във форма.

 

„Това е човек, който винаги е обичал работата си, винаги е проявявал чувството си за хумор и винаги е спортувал. Той никога не е пушил през живота си и рядко консумира алкохол. Той е пример за всеки”, коментират негови близки.

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия