Маршрутка уби на място студентка на връх Св. Валентин

2012-02-18 01:00:00
Маршрутка уби на място студентка на връх Св. Валентин

14 февруари - Денят на влюбените - бе фатален за 22-годишната студентка Марияна Карабулева от Плевен. Момичето бе блъснато и убито на място от маршрутка в Студентски град. Около 22 часа вечерта девойката отивала със своите приятели в заведение, за да празнуват празниците. Понеже тротоарите не били изчистени от снега и ходенето по тях било трудно, на места дори невъзможно, групата младежи се движели по пътното платно срещу движението, както е по правилник.

 


В другото платно се движел автобус, а зад него маршрутка №18. Шофьорът й решил да предприеме изпреварване на участък, който не бил осветен добре. По време на изпреварването маршрутката удря девойката в гръб и тя умира на място. 

 


Приятелят на момичето - Симеон Прусийски - разказва, че както вървял пред Марияна изведнъж чул два силни удара. Обърнал се назад и видял, че маршрутката е блъснала приятелката му, а след това се ударила в автобуса. Студентката изхвърчала няколко метра напред и буквално паднала пред Симеон. Главата й била разбита и имало кръв навсякъде.

 


Шофьорът на маршрутката не е задържан. Криминалното му досие е чисто, нямал е нарушение на Закона за движение по пътищата, не е употребил алкохол и не се е движел с висока скорост. На това място осветлението наистина е оскъдно и изпреварването е забранено, защото пътното платно е доста тясно.

 


Марияна Карабулева бе погребана днес в родния си град Плевен.

 


Нека почива в мир!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Chacho
преди 12 години

*** нещастни. С тия маршрутки карат като първобитни. Горкото момиче. Нека почива в мир!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия