Делфин успя да върне светлината в очите на Яна

Яна Мазурок по рождение е сляпа и страда от детска церебрална парализа. Нейните родители обаче не са се отказали от опитите си да видят детето си да вижда и да може да ходи. Те са били във всички клин

2012-02-15 23:15:00
Делфин успя да върне светлината в очите на Яна

Яна Мазурок по рождение е сляпа и страда от детска церебрална парализа. Нейните родители обаче не са се отказали от опитите си да видят детето си да вижда и да може да ходи. Те са били във всички клиники, намиращи се в Русия, и определено може да се каже, че има ефект от проведените лечения.

 


Момиченцето е претърпяло няколко операции, преди да започне да се движи. За съжаление, лекарите не успели да върнат нейното зрение. Според офталмолозите атрофията на зрителния нерв и катарактата не позволяват на Яна да вижда. Тя може да различава единствено тъмно и светло, но нейните родители наистина искат и вярват, че детето им един ден ще вижда по-добре. 

 


Те разбират, че в Евпатория се провежда делфинотерапия. На Яна са й били нужни само три сеанса, преди да успее да започне да различава цветовете. Момиченцето се чувства щастливо и не спира да говори за новия си приятел - делфинът. Детето започва да вижда по-цветно и да различава някои изображение. В момента към семейството има предложения от клиники в чужбина, които им предлагат ефективни лечения, благодарение на които Яна ще може да тича и да вижда, две неща, напълно нормални за хората.

 


Статистиката сочи, че тези сеанси наистина дават резултат. Доста деца, които са били болни от аутизъм или детска церебрална парализа, значително са се подобрили, след като започнали да контактуват с тези умни бозайници. Делфините издават звуци, които стимулират нервната система и по този начин се активизират спящите нервни клетки.

 


Teenproblem.net пожелава успешно лечение на малката Яна!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FuCKkK13
преди 12 години

дано да се оправи момиченцето :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия