Ще доживее ли човечеството до 22-ри век?

2012-02-12 18:02:00
Ще доживее ли човечеството до 22-ри век?

Много хора са  доста притеснени от предсказанието или, може би, предупреждението на  австралийския професор по микробиология Франк Фенер, според който човечеството няма да доживее до 22-ри век.

Според професора, за да изчезне човечеството, не са нужни кой знае какви глобални катастрофи. Причините, според него, ще бъдат огромното увеличение на населението на планетата, както и необузданото потребление -  изразходването на невъзобновяемите ресурси и на първо място на плодородните земи.

Фенер смята, че ситуацията е необратима, но засега все още има какво да се направи, за да може поне да се забави неизбежното. Професорът е на мнение, че климатичните промени едва сега започват, но техният необратим характер е ясен, a човешкият род ще изчезне  така, както са изчезнали много видове преди него.

Броят на населението на земното  кълбо наближава 7 милиарда.  На много места по планетата вече се усеща  трайно липсата на вода и храна.

Фенер е на мнение, че скоро ситуацията ще се влоши и  ще започнат войни, но не за преразпределяне на сфери на влияние и енергийни ресурси, а на ресурси за оцеляване.

Изследователите от различни страни ежедневно работят над това, мрачните прогнози да не се сбъднат и разчитат, че научните открития, които ще бъдат направени в близко бъдеще, ще помогнат да се предотврати измирането на хора. Въпреки мрачните прогнози на Фенер, все пак учените са оптимисти...

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
young.wild.and.free
преди 12 години

Ще се мре ами.. как няма. Ние си го правим, ще трябва да си поемем последствията. :)

ccdesigns
преди 12 години

ако ше се мре, да се мре... :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия