Майка съди Ню Йорк за 900 трилиона долара

Американска майка възнамерява да съди щата Ню Йорк и Агенцията за закрила на детето в САЩ за рекордната сума от 900 трилиона долара, тъй като преди три години те отнели двете й деца от нея и ги настан

2012-02-12 17:41:00
Майка съди Ню Йорк за 900 трилиона долара

Американска майка възнамерява да съди щата Ню Йорк и Агенцията за закрила на детето в САЩ за рекордната сума от 900 трилиона долара, тъй като преди три години те отнели двете й деца от нея и ги настанили в дом за сираци.

 

46-годишната Фоусет Оугънбейо била обявена за душевно болна, в резултат на което двете й момчета – тогава на 10 и 12 години, били отнети от нея. Властите в Ню Йорк установили, че жената страда от халюцинации и освен това често оставя децата си сами у дома, докато тя е на работа. Ето защо, за да се гарантира тяхната сигурност, момчетата били настанени в дом за сираци.

 

Сега, три години по-кусно, Оугънбейо е готова на всичко, за да си върне децата. Тя е завела съдебен иск срещу Ню Йорк и Агенцията за закрила на детето, в който настоява не само да възвърне родителските права над момчетата, но и да получи солидна компенсация в размер на 900 трилиона долара. Жената не разполага с адвокат и се защитава сама в съда.

 

Въпреки че мнозина определят действията й като абсурдни, други са на мнението, че майката просто се опитва да привлече общественото внимание към себе си. Тя едва ли вярва, че реално може да получи такава сума, която е 60 пъти по-голяма от външния дълг на САЩ, но по-скоро се надява, че гласността по делото ще й помогне да го спечели.

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
LonelySwag
преди 11 години

Било е нужно щом са и ги взели..^^

ccdesigns
преди 12 години

ми луда е, къде е тръгнала с дело за 900 трилиона...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия