Тайната на Хеопсовата пирамида

2012-02-11 21:14:00
Тайната на Хеопсовата пирамида

В самото сърце на Великата пирамида в Гиза /Хеопсовата/, се намира тайна врата, която ще бъде отворена за първи път тази година и най-после ще бъде разкрита тайната, която не дава мира на археолозие от 1872 година.

Компания за роботи вече е започнала изследване на пространството  от другата страна на вратата, като били направени снимки с помощта на апарат. Било зафиксирано, че проходът е блокиран от нещо подобно на огромна каменна врата. След това търсенията били временно прекратени и предстои да бъдат възобновени през 2012 година.

Според ръководителя на експедицията  се планира старателно да се изследва тайнственото пространство, за да се помогне на археолозите да разгадаят загадката.  

Хеопсовата пирамида е най-голямата от египетските пирамиди, единственото от седемте чудеса  на света, запазено до наши дни. Предполага се, че строителството продължило двадесет години, е завършило около 2560 година пр. н.е.

Древната пирамида крие в себе си няколко монументални гробници, вентилационни шахти и тунели, изпълняващи свързващи функции. Трите погребални камери, разположени една над друга, са  наречени от  археолозите Зала на царя, Зала на царицата и Голямата галерия. В най-ниската  си част Голямата галерия завършва с  низходящ проход, в който се намират три големи, т. нар.,  гранитни ‘тапи’.  И някои експерти подозират, че зад тях се намира вертикален тунел, който води към тайна камера....

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
wali00
преди 12 години

the beginning of the end :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия