Морето заля Бургас (+ видео )

Най-големият залив на българското Черноморие бе застигнат от истинско цунами. Край Поморие, Царево и Ахтопол се появиха наистина огромни вълни, които предизвикаха бедствено положение.   Кеят в

2012-02-09 00:20:00
Морето заля Бургас (+ видео )

Най-големият залив на българското Черноморие бе застигнат от истинско цунами. Край Поморие, Царево и Ахтопол се появиха наистина огромни вълни, които предизвикаха бедствено положение.

 


Кеят в Бургас бе залят от силните вълни, всичките нива на моста бяха покрити с вода. Разбунтувалата се морска вода погълна любимия мостик на жителите на Бургас. Морето успя да залее и централния мостик и пътя на солниците. Все още е непроходима частта от пътя за солниците към кв. "Сарафово".

 


Стена, намираща се на брега в община Поморие бе разрушена, наводнени са и бургаските улици "Морска" и "Чайка", както и пътят за Военния санаториум. Бул. "Яворов" също е наводнен.

 


Морето не пожали и бреговете на Ахтопол и Поморие. Пясъчната ивица е напълно погълната от морската вода. Положението в Царево също не е цветущо - 5-метрова вълна прехвърли вълнолома.

 


Морето заля и Южното Черноморие, като погълна пътищата и крайбрежните заведения. Също така отнесе доста лодки и пристанищни съоръжения. Жителите не помнят през живота си да са виждали такова природно бедствие.

 


Територията на община Царево все още е усложнена. Без тока са останали селата Лозенец, Изгрев, Кондолово, България, Бродилово и Кости.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
marilyn
преди 12 години

Охх, селото не е България, а се казва Българи...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия