Къде отива енергията на човешкото тяло след смъртта?

2012-02-05 19:15:00
Къде отива енергията на човешкото тяло след смъртта?

Американският психолог Джон Качуба, който е автор на книгата ‘Ловци на привидения’, смята, че законите на Айнщайн доказват, че енергията на човешкото тяло не изчезва след смъртта му.

Според теорията на относителността на знаменития физик, всяка енергия във Вселената е константна, т.е, . тя съществува постоянно и не  може да бъде унищожена. Излиза, че след смъртта от човека остава някаква енергийна материя, която не може да бъде разрушена поради физическите си свойства.

Айнщайн твърди, че цялото пространство е запълнено в невидимо вещество, което  той нарича ‘ефир’. Празнота не може да има,  тъй като всичките ни известни закони на физиката - като този за гравитацията или за разпространението на светлината - просто не биха могли да съществуват.

Качуба предполага, че ‘ефирът’ е именно онази енергия, която се е освободила след смъртта на човека.

Според психолога, когато се храним, ние преобразуваме натрупаната топлинна енергия в своеобразно биологично електричество. Именно то кара сърцето ни да бие, белите ни дробове да дишат, затова можем да се движим. То не просто се топи във въздуха, а се съединява с материята, която изпълва това пространство.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Krisyyy
преди 12 години

вярва* грешка :Д

Krisyyy
преди 12 години

защо пък да са глупости .. всеки има право да вшрва в това което иска

StringTheoryPractici
преди 12 години

Пълни глупости. Празни приказки, неподкрепени от факти. Невалидно приложение на формулата за енергийно-масовата еквивалентност.Обикновено, празните приказки могат да се обозначат като хипотези, само че обикновено хипотезите се базират на факти.

SoCool
преди 12 години

Надявам се да е така... Ако това се докаже, ние ще сме "на крачка по - близо" до отговорът на големия въпрос, а именно "защо съществуваме?

berrynia
преди 12 години

интересно

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия