Мъжете са по-щедри в присъствието на красива жена

Мъжете проявяват значително по-голяма щедрост, когато около тях присъства красива жена, сочат резултатите от изследване на учени от Оксфордския и Шефилдския университет.   За да достигнат до то

2012-02-05 14:57:00
Мъжете са по-щедри в присъствието на красива жена

Мъжете проявяват значително по-голяма щедрост, когато около тях присъства красива жена, сочат резултатите от изследване на учени от Оксфордския и Шефилдския университет.

 

За да достигнат до това заключение, специалистите провели експеримент с участието на 130 студенти, чиято средна възраст била 21 години. Всички те трябвало да участват в игра, в която имат правото да направят произволно дарение на благотворителна фондация.

 

Оказало се, че, когато са наблюдавани от красиви жени, мъжете проявяват далеч по-голяма щедрост, отколкото когато около тях липсват представителки на нежния пол. Учените са на мнение, че това се дължи на естествения стремеж на мъжете да изпъкнат и да привлекат вниманието на дамите към себе си.

 

При жените подобна зависимост не била открита. Те дарявали приблизително еднакво количество пари, без значение дали ги наблюдават представители на същия или пък на срещуположния пол.

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия