Поне 20 минути дневно оставайте насаме със себе си

2012-02-04 19:03:00
Поне 20 минути дневно оставайте насаме със себе си

Въпреки че водим напрегнат начин на живот, то трябва да успеем да отделяме по 20 минути на ден за себе си. Всеки човек има нужда да остане насаме, за да се възстанови и да помисли за нещата, които го вълнуват. Когато човек е сам със себе си, той по-лесно разбира какво чувства, мисли, желание и от какво се страхува.

 

Когато сме спокойни ни е по-лесно да се концентрираме – ако ежедневно намираме по 20 минути за себе си, без значение как ще ги прекараме, то ще имаме значително повече сили и ще може да сме по-концентрирани към нещата, които правим.

 

Препоръчително е сами да се ”рестартираме”. В днешно време хората имат доста забързано ежедневие, изпълнено с постоянно мисли и нужда от концентрация. Затова човек има нужда да си почине, да се отпусне и да успее спокойно да помисли върху нещата, които го вълнуват.

 

Ако имате възможност останете цял ден на спокойствие – не влизайте в социалните сайтове, не гледайте телевизия, изключете GSM-а си. Станете рано сутринта, погрижете се за себе си, излезте навън на разходка, след това си направете вана, прочетете някоя хубава книга. Този лукс може да си го позволят малко хора, но се старайте да намирате и повече от 20 минути за себе си и да ги посветите изцяло на своята личност.

 

Когато човек остане насаме със себе си почва да мисли дали е доволен от живота, който води, дали има истински приятели до себе си, дали е влюбен и дали го обичат и други подобни философски въпроси. В такива моменти ние се отпускаме и започваме да мислим за своите приоритети, а не за проблеми в работата или други неща, които ни тревожат.

 

Човек е социално животно и затова има нужда от социален живот. Всяка нещо е хубаво, стига да е в границите на нормалното. Човек трябва да намира време за себе си, но не трябва да прекалява. 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия