Джентълменско споразумение между премиера и IT представители относно AСTA

2012-02-03 16:24:00
Джентълменско споразумение между премиера и IT представители относно AСTA

Вчера премиерът Бойко Борисов  и представителите на IT секторите постигнаха джентълменско споразумение  България да не променя законите си за трафика в интернет.

Премиерът е обещал, че при ратификацията на търговското споразумение за защита на авторските права АСТА, текстовете за интернет-доставките ще се приемат с резерви и ще се прилагат само действащите в момента. Представителите на неправителствените организации са се подписали под исканията си, а министър-председателят е обещал ГЕРБ да се съобрази с тях.  Именно потребителите  са определили споразумението като джентълменско.

Провайдърите няма да следят трафика към потребителите и да докладват на местен клон на АСТА за нередности

Депутатите пък заявиха, че са ‘За’  спазването на авторските права, но са против това, в което ще се превърне АСТА - инструмент за ограничаване на свободата  на изразяване, контрол над интернет и бариера пред обмена на знание и информация.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
wdas
преди 12 години

Без значение е какво ще приемем ние в България,ако евросъюза реши ,че ще го приеме и ние горим,а ако ние го подпишен и го спазваме ,когато евросъюза реши,че го отхвърля и ние ще го отхвърлим...ще чакам с нетърпение Юни/Юли да видим какво ще стане... въпреки ,че сигурно 50-70% от тийн и по младите хора от всички държави членки ще се дигнат на протест заради "АСТА - инструмент за ограничаване на свободата на изразяване, контрол над интернет и бариера пред обмена на знание и информация"

umri
преди 12 години

Само не виждам смисъла да се подписва АСТА, ако няма да се спазват точките по споразумението. Ако е подписан, а не се спазва редът, какъв е смисълът от ратифицирането му? Да се оближат гъзовете на големците, а ние, като държава, да не спазваме изискванията? Глупаво е, защото един ден, след като е подписано споразумението, контролните органи на тая институция ще го изискат от държавата, и тогава какво правим?Щото Бойко на думи сега замазва очите на IT представителите, за да не губи и без това намалелия му електорат, но един ден да не се окажем с пръст в уста. Подписването на тая небивалица е жесток автогол.

horacio
преди 12 години

а тъй


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия