Измамничка продавала фалшиви акции на Facebook

2012-02-03 14:46:00
Измамничка продавала фалшиви акции на Facebook

Измамничка успя да излъже над 30 души, продавайки им фалшиви акции на социалната мрежа Facebook.

 

В продължение на около четири месеца Мариан Олсън от щата Уисконсин осъществявала своята финансова измама, в капана на която попаднали дори част от нейните съседи, роднини и приятели. Пред всички тях американката твърдяла, че разполага с акции на Facebook на стойност 1 млн. долара благодарение на прителството между дъщеря й и самия Марк Зукърбър.

 

Сред измамените от Мариан Олсън е строителен работник, който извършвал ремонтни дейности в дома й през септември. За предоставените си услуги мъжът трябвало да получи заплащане в размер на 13 980 долара. Вместо с пари обаче, г-жа Олсън решила да му заплати с фалшиви акции на Facebook. Отчитайки прекрасната възможност от подобна сделка, строителният работник дори вложил допълнителни 10 000 долара.

 

Не след дълго обаче той се усъмнил в закупените акции. След направена проверка станало ясно, че те всъщност са фалшиви. Междувременно измамничката успяла да излъже още няколко души.

 

В момента Мариан Олсън е изправена пред съда за кражба, фалшификация и лъжливи твърдения. Освен това при обиск на дома й са открити растения марихуана, за отглеждането на които също са й повдигнати обвинения.

 

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия