Петел живя без главата си година и половина

2012-01-29 01:27:00
Петел живя без главата си година и половина

През 40-те години на 20ти век един млад петел живеел в една ферма, намираща се в Америка. Интересното в случая е, че животното е живяло 18 месеца без...главата си.

Фермерката, на която бил петелът, очаквала майка й да й дойде на гости и решила да й приготви ястие от някое от младите си петлета. Мъжът й отишъл в кокошарника и се огледал за някое по-охранено. Той взел брадвата и отсякъл главата на една от птиците, като се старал да остави повече от шийката.

След ударът петелът хукнал да бяга, а главата му останала на дръвника. Фермерът е бил наясно с факта, че птиците имат рефлекси и обикновено, след като бъдат заклани, известно време тичат в двора. Мъжът хукнал след петела, за да го хване и да бъда сготвен по-скоро. Когато видял птицата, фермерът останал потресен - петелът се разхождал сред другите пернати така, сякаш нищо не му се е случило. Мъжът решил да види какво ще стане с него и взел друг петел, който заклал.

На другият ден петелът бил жив и се разхождал бодро из кокошарника. На мъжа му станало тъжно за птицата, хванал я и я разгледал внимателно. Той забелязал, че хранопроводът му е отворен и започнал да му дава храна и вода с капкомер. От време на време почиствал мястото. Петлето оцеляло и дори започнало видимо да се охранва.

Мъжът решил да изкара пари от обезглавения си петел. Пъро го показал на учените от университета в Солт Лейт сити, а след това тръгнал да обикаля телевизионните предавания. Според учените животното оцеляло, защото брадвата не наранила шийната му вена. Хората чули за необичайния петел и отивали да го видят. Всеки желаещ трябвало да плати по 25 цента, за да види обезглавеното пиле. Мъжът печелел от петела си по 48 000 долара годишно(по тогавашния курс това били 4 800 долара).

Година и половина след случката, петелът починал. Той бил на поредното си турне със своя стопанин, обаче му прилошало, хранопроводът му се замърсил, а мъжът нямал спринцовка, за да го почисти. Това довело до пагубния край.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
flain
преди 12 години

Моля,ви само не се правете на умни.Не ви се отдава.

FoolofRemorse
преди 12 години

Чудно ми е как се е хранел само ?!!?

Niccole Riazkova
преди 12 години

първо че няма как да живее без глава...той се храни и диша с нея...а и мозък има вътре... :д няма как да се получи просто ;)

horsefly
преди 12 години

da, da.... i koe mu e davalo naputstviq nakude da hodi, kak se e umorqvalo, kak vuobshte e pravilo neshto, sled kato vsichko idva ot mozuka? :)

galin4o0o
преди 12 години

Хубава лъжа да:))) Хареса ми ама защо ли точно в ХАМЕРИКА отново стават необичайни неща:D

mariqanastasova
преди 12 години

Ужас

dirtyyy
преди 12 години

Мъчели са животното..

antineutral
преди 12 години

някои хора живеят доста по-дълго без главата си, никакъв рекорд не е това...

tomboy
преди 12 години

Горкото петле...:(

HolyShit
преди 12 години

Ей...Хубава идея..Трябва да си взема и аз един петел...

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия