Техническият университет ще намалява таксите на студенти-отличници

2012-01-28 18:00:00
Техническият университет ще намалява таксите на студенти-отличници

От известно време се говореше, но сега вече е сигурно, че в Техническия университет отличните студенти ще плащат по-малки такси или пък въобще няма да плащат, това заяви ректорът на ВУЗ-а проф. Марин Христов.

В понеделник ще стане ясно кой от двата варианта ще бъде предпочетен. Независимо от всичко, ръководството на университета реши да вдигне таксите от следващата учебна година с 40 лева. Така инженерните специалности от 610 лв. стават 650 за година, а администрация и управление от 280 на 320 лв. Обмисля се и  вариант, при който студентите с успех над 5 да не плащат това увеличение и да продължат  да плащат старите цени.
Предлага се и университетът да плати пълните такси на всички студенти с успех над 5,50.

Единствените опасения на ръководството били, че може да стане така, че да не им стигнат парите, защото се установило, че в университета има много отлични студентти, особено в компютърните специалности.

ТУ е първият университет у нас, който откликна на идеята на  просветния министър Сергей Игнатов студентските такси да се диференцират  според успеха на студентите. От тази година ВУЗ-ът за първи път ще приема инженери и с оценката от матурата по български език.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Chacho
преди 12 години

Може би става на въпрос за първокурсниците, които сигурно ще си ползват бала от кандидатстудентските.

BolnotoTele
преди 12 години

Много отлични студенти? Не лъжете хората!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия