Най-миниатюрните....

2012-01-24 19:35:00
Най-миниатюрните....

Първите компютри в света  са били огромни.  В днешно време, обаче,   научно-техническият прогрес ражда все по-дребни устройства.

Най-малкият екран, според ‘Гинес’, е създаден от шотландската компания MircoEmissive Displays. Неговите  размери  са 3,84  на 2,88 мм и има разширение 160 на 120 точки.

Най-малкият  револвер пък е израбаотен в Швейцария. Това е Swiss Mini Gun. Дължината на револвера е 5 см и  тежи 19,8 г. Револверът се зарежда със специално направени патрони с калибър 2,34 мм и тегло на куршума 0.128 г.

За управлението на най-малката компютърна мишка, Swiftpoint SLIDER, не е нужно да се използва  цялата китка на ръката. За нея са достатъчни само два пръста.

Най-малкият проектор Tiny Projector  на компанията  3М е замислен за работа от мобилни телефони. Това устройство лесно се побира не само в джоба на панталоните ви, но и в предното джобче на ризата.

Най-малкият нетбук UMID Mbook  има диагонал на екрана 4,3 инча и наистина е най-миниатюрният в света.  Въпреки това,  той е снабден с пълноценна QUERTY клавиатура, процесор  Atom и уеб  камера.  Устройството работи под управлението на опрерационна система Windows XP.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 12 години

Тва пистолетче "swiss mini gun" го видях, много е добро.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия