Българската държава основана в Годината на Дракона

От ‘Именника на българските ханове’  може да се види, че българската държава е основана от Аспарух в Годината на Дракона.  Знае се, че когато Аспарух преминава река  Дуна

2012-01-24 19:30:00
Българската държава  основана в Годината на Дракона

От ‘Именника на българските ханове’  може да се види, че българската държава е основана от Аспарух в Годината на Дракона.  Знае се, че когато Аспарух преминава река  Дунав, властта му е белязана от Дракона. Тервел  пък управлява 21 години, а славата му е дадена в Годината на Козата. Севар, с който завършва родът Дуло, пък се възкачва в Годината на Петела.

Въобще, летоброенето на прабългарите  се нарежда  към групата на лунните календари, които знаем  и днес.  Техният календар също  има 12-годишен цикъл, като всяка година е посветена на  определено животно.

Нещо повече, има теория, че именно прабългарите са дали на китайците тайната на вселенската цикличност.  Знае се, че в първите няколко века  след Христа китайците не са познавали  зодиака. Системата от 12 съзвездия става известна на китайците по-късно и то благодарение на  тайнствен ирански народ. Намерена розекта от Плиска, обаче, доказва, че това са прабългарите, които още тогава са познавали  тайните на Луната, и на Слънцето, както и на останалите видими планети.

Твърди се, също така, че прабългарите са били наясно и с  фън-шуй законите на Вселената. Това се доказва от  много културни паметници, пословици и поговорки. Смята се, че поговорката ‘Счупеното носи щастие’ отразяват именно източната философия, че  трябва да се освобождаваме от старите вещи и да даваме път на новото в живота си.  

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
gorska
преди 12 години

Стара Велика България и Дунавска България са различни неща...

koshtramba
преди 12 години

Да *** е било мааалко преди 681 г. основаването й. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия