Джон Уоткинс и неговите 100-годишни прогнози

2012-01-24 19:26:00
Джон  Уоткинс и неговите 100-годишни прогнози

В днешно време известният американски  физик от японски произход Мичиу Каку прави прогнози какво очаква човечеството след 100 години.  Но и в миналото са правени подобни прогнози.

Роденият през 1852 година  американски инженер  Джон Уоткинс е публикувал статия, която описва, според него, какво ще се случи през следващите 100 години.  И именно там Уоткинс описва появата на телевизията и то във вида, в който я познаваме днес.  Оказва се, че Уоткинс с поразителна точност  познал докъде ще стигне напредъкът на техниката и как ще се променят хората за един век.

Любопитно е, че в същата статия, поместена в женско списание, американският инженер разказва за модерния днес начин на снимане. Според него ‘фотографиите ще бъдат телеграфирани от всякакво  разстояние’ . А ‘ако стане война в Китай, снимките ще бъдат публикувани във вестниците час по-късно’ и  ‘ще възпроизвежат всички цветове в природата’. И тези прозрения на Уоткис са във време, когато фотографията е  била примитивна и смятана за чудо.

Уоткинс не пропуска и телефоните. Според него ‘безжични телефони ще залеят света’ и тогава той не подозира колко всъщност е прав.

Най-невероятната от  прогнозите на американеца се случва едва през 2000 година. Той пише, че експресите ще развият скорот от 150 мили в час. Подобна скорост е постигната едва през 2000 година, а  влакът е пуснат по линията Бостън-Вашингтон.

В предвижданията на Уоткинс има и нещо още по-поразително - той предсказва, че след век американците ще бъдат с 5 см по-високи.  През 1900 година средната височина на мъжете в Америка е била  170 см, а днес тя наистина  е 175 см.

Още в началото на 20-ти век, Уоткинс говори, че зеленчуците ще се отглеждат благодарение на мощна електрическа светлина, която може да замести слънчевата.  Специалисти твърдят, че подобен начин на отглеждане на плодове и зеленчуци започва едва 50 години по-късно, а успешното поникване на семена в парници става чак през 1956-та.

Уоткинс смята, че целият трафик ще бъде изнесен под или над земята с градските части.  В момента са малко градовете, които наистина са успели да решат проблема с трафика по този начин, но  знаем, че почти няма столица без метро.

В статията си Уоткинс твърди, че мухите, комарите и хлебарките  ще изчезнат.  За съжаление, това негово предсказание не се е сбъднало...

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
HolyShit
преди 12 години

Трябва мозък,за да пласираш написанато,макар и да е глупост..

koshtramba
преди 12 години

Хахахаа, е и аз мога да направя такива прогнози. След време ще можем да се пренасяме от едно място на друго, за по-малко от секунда, тоест ще се телепортираме. Ще има и устройство, което докато говориш ще превежда на език по избор, така няма да има нужда да учим езици. Ха, сега да видиме дали аз ще съм новата Уоткинс и ще ме пишат по вестниците.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия