Затворник заши очите и устата си в знак на протест

Затворник изненада магистратите от Районния съд в Гоце Делчев, като се появи със зашити с конец уста и очи. 33-годишният Ангел Паспалев от Саморанова е зад решетките заради извършен грабеж. Процесът,

2012-01-18 23:57:00
Затворник заши очите и устата си в знак на протест

Затворник изненада магистратите от Районния съд в Гоце Делчев, като се появи със зашити с конец уста и очи. 33-годишният Ангел Паспалев от Саморанова е зад решетките заради извършен грабеж. Процесът, на който се появил в този вид, също е за извършени грабежи. Затворникът имал желание да обясни защо си е причинил това, но охраната не му дала тази възможност.

Съпругата му и неговият адвокат обяснили, че Ангел е извършил това преди 10 дни, а в момента е в гладна стачка. Той протестирал срещу режима и администрацията в затвора в Бобов дол. В продължение на две седмици мъжът бил пребиван ежедневно от кюстендилските роми.

Преди две години затворникът станал известен, след като се самонаранил, защото бил ядосан. Той зашил устата, очите, ушите и носа си и заковал едната си ръка. Седял в това състояние няколко часа. Мъжът е зад решетките близо 10 години с няколко прекъсвания.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия