Служителите на супермаркет във Великобритания отказаха да продадат алкохол на 92-годишна баба, тъй като тя не носела в себе си документ за самоличност, удостоверяващ възрастта й.

 

Комичната случка се разиграла в град Харлоу, графство Есекс. Един ден Даян Тейлър, която е родена през далечната 1919 година, решила да отиде до магазина и да си купи едно шише уиски. Това обаче се оказало по-сложна задача, отколкото бабата предполагала.

 

На касата възрастната дама била помолена да представи документ за самоличност, удостоверяващ, че тя е навършила пълнолетие и има право да употребява алкохол. Британката обаче не разполагала с такъв. Тя най-учтиво показала картата си за градския транспорт с намаления за пенсионери, здравната си карта и дори сертификата за пейсмейкъра си. Въпреки това служителите на магазина останали непреклонни.

 

Малко по-късно в свое интервю по случая Даян Тейлър разкри разочарованието си от факта, че така и не е успяла да си купи желаната бутилка усики. От супермаркета обаче побързаха да се оправдаят, като разкриха, че спазват строга политика по продажбата на алкохол от 2007 г., когато линцензът им е бил отнет. Само при едно нарушение те биха го загубили отново. Именно поради тази причина служителите отказали на възрастната дама да й продадат уиски, въпреки че било видно, че тя е навършила необходимата възраст.

Автор: Илиана