Войници уринират върху трупове на талибани (+ видео)

Морският пехотен корпус на Америка разследва видео клип, в който се вижда как американски войници в Афганистан уринират върху труповете на талибански бойци. Видеото, което се появи в интернет показва

2012-01-12 21:48:00
Войници уринират върху трупове на талибани (+ видео)

Морският пехотен корпус на Америка разследва видео клип, в който се вижда как американски войници в Афганистан уринират върху труповете на талибански бойци. Видеото, което се появи в интернет показва четирима мъже, които са облечени в камуфлажни военни униформи и уринират върху телата на трима убити талибани. Един от тях дори казва през смях: "Хубав ден, приятел".

Американският морски пехотен корпус все още не е установил произхода на видеото и неговата автентичност. Но те не отричат, че показаното не е съвместимо с ценности, които имат и определено не е характерно за морските пехотинци. Те обещават, че случаят ще бъде изследван наистина задълбочено.

Двама американски войници, които запазили своята анонимност, потвърдили, че видеото е автентично. Капитан Джон Кирби публично заяви, че Министерството на отбраната е потресено от видяното. Кирби е на мнение, че няма никакви обстоятелства, които да оправдаят случилото се.

Говорител на талибаните заяви, че видеото е предизвикало остра реакция на населението, но то няма да попречи на размяната на затворници и мирните договори.

 

 

 

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
lad
преди 12 години

Хаххахаха


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия