Последен 'писък' на модата - екокожа с косми

През тази зима на мода са, освен палтата, но и роклите, елечетата, пуловерите и... дори ботушите и чантите от екокожа  с косми - т. нар.,  стил ‘Йети’. Отдавна кожата с косъм

2012-01-12 15:03:00
Последен 'писък' на модата - екокожа с косми

През тази зима на мода са, освен палтата, но и роклите, елечетата, пуловерите и... дори ботушите и чантите от екокожа  с косми - т. нар.,  стил ‘Йети’.

Отдавна кожата с косъм не е била така популярна. Моделите са харесвани дори от природозащитничките, защото повечето  дизайнери лансират облекла, изработени от изкуствена кожа.

Стройните жени могат да носят къси палта от кожа с косъм, но по-закръглените е по-добре за заложат на модели, които стигат до средата на бедрата.  А за да не се утежнява силуетът,  е най-добре палтото да бъде комбинирано с тесни панталони или поли.

С кожените облекла се завръща ретро стилът от 70-те години на миналия век. Косматото  елече е любимл елемент в гардероба на хипитата, а днес е неотменна част от почти всички колекции есен-зима’2011-2012.  Елечето се съчетава  с еднакъв успех с дънки или с изискани прави поли, както и с дълги поли на волани с  фолклорни мотиви.

Закръглените дами  трябва да носят елече с  по-къс косъм, докато слабите могат да заложат и на модел, пристегнат с  тънък колан.

Хит на този сезон са и рунтавите ботуши.  Те могат да бъдат изработени изцяло от кожа с косъм, но по-удобният вариант е долната част да бъде от гладка кожа или набук, които по-лесно се поддържат.

Някои дизайнери предлагат дори рокли и панталони от кожа с косъм.  Подобни идеи, обаче, подхождат  единствено на младите, слаби, стройни и дръзки дами, които не се притесняват да бъдат център на внимание.

В никакъв случай не се обличайте в кожа  с косъм от глава до пети, защото има сериозна опасност наистина на заприличате на Йети, а търсеният ефект да се превърне в неприятен дефект.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия