Тазгодишните инциденти с хвърлянето на кръста по случай Богоявление

2012-01-06 15:09:00
Тазгодишните инциденти с хвърлянето на кръста по случай Богоявление

Богоявленският кръст потъна във водите на р.Банщица в Кюстендил по време на хвърлянето му. Над 10 мъже се метнаха в ледените води на реката, но така и не успяха да го намерят. Те не се отказаха и го търсиха в продължение на час, но без резултат. Архиерейският наместник отец Генади Генадиев съобщи, че издирването на кръста ще продължи. Ако Господ е рекъл, кръстът ще бъде намерен, ако не - здраве да е.

В Пазарджик за трети път Богоявленският кръст бе изваден от Йордан Кънев. Той е успял да се пребори за него и през 2002 и 2004 година. Мъжът е скачал четири пъти за кръста и тази година го вади за трети път.

По време на ваденето на кръста в Благоевград имаше лек инцидент. Свещеното разпятие бе хванато от 32-годишния Николай Иванов, но преди това настанало леко меле и мъжът излязъл от водата леко разкървавен.

В р. Янта събра смелост и се хвърли 16-годишна ученичка. Тя имаше силна конкуренция - над 50 млади мъже от Националния военен университет "Васил Левски". Кръстът бе изваден от старши сержант Йордан Николаев.

В Сливен кръстът бе изваден от 13-годишния Милен. И там имаше недоразумение - официално бе обявено, че хвърлянето на кръста ще се проведе в 11.30 часа, но в последствие бе изместено за 10 часа.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия