Става ясно дали човек е педофил с ядрено-магнитен резонанс

2012-01-04 01:02:00
Става ясно дали човек е педофил с ядрено-магнитен резонанс

Хората, които страдат от педофилия, имат различия в мозъка и те могат да бъдат установени чрез сканиране с ядрено-магнитен резонанс, докато гледат снимки на непълнолетни деца и възрастни хора. Тази технология може да определи и каква сексуалност има даден човек.

В направеното проучване са взели участие 24 мъже - педофили и 32-ма, които имат нормално сексуално влечение. Всичките представители на силния пол били на една и съща възраст и с еднакъв коефициент на интелигентност. Доброволците били подлагани на ядрено-магнитен резонанс, докато гледали снимки на различни по възраст хора.

11 души от мъжете, страдащи от педофилия, се оказали сексуално привлечени от момичета, които все още не са навлезли в тийнейджърска възраст. Останалите 13 са хомосексуални педофили. 18 от здравите мъже си падали по възрастни дами, а 14 по възрастни господа.

По време на проучването всички мъже са изгледали 490 снимки на млади момчета и момичета и на възрастни мъже и жени, като снимките били показвани в еднаква последователност и показвали различни части от тялото - от лицето до половите органи. Ставало ясно кой мъж по какви хора си пада, защото ядрено-магнитният резонанс засичал притока на кръв към определени зони в мозъка като отговор на стимулацията.

Учените са на мнение, че този метод бързо ще разкрива хората, които имат сексуално влечение към непълнолетни момчета и момичета.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия