Назад към ретрото

2012-01-03 19:30:00
Назад към ретрото

Човекът май наистина е много странно същество. Животът ни е залят от нови технологии, неща непознати и  неизпробвани, а ние все посягаме към познатото. Ето защо напоследък ретро дизайнyт бележи пик и ставa много популярен.

Например, ретро компютърът  Philco PC изглежда така, като че ли е създаден през 50-те години на миналия век /разбира се, в случай че тогава те са съществували/.  Той е създаден на базата на телевизора Philco Predicta, модел 1954 г. , към който са добавени системен блок, клавиатура и мишка.

Феновeте на ретрото със сигурност ще се възхитят от пишещата машина USB Typewritter. Машината представлява всъщност външна клавиатура за таблета  iPad.

Последен писък е и ретро ламповия часовник с GPS.   Такива устройства  си спомнят само хората на средна възраст и пенсионерите.  Ламповите часовници отдавна са излезли от употреба. Новият  им вариант, обаче, бе пуснат скоро. Не е нужно да се настройва времето - това се прави само първия път, а след това то се коригира с помощта на GPS.

Камерата Rolleiflex Mini Digital  прави снимки с разширение 5 мегапиксела.  Тя е визуално копие на фотокамерата на немската компания Rollei от 20-те години на минали век. Ретро камерата има  цифров екран с диагонал 1,1, инча.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия