Десетки роми нападнаха линейка - уж била закъсняла

2011-12-30 18:38:00
Десетки роми нападнаха линейка - уж била закъсняла

Русенска линейка бе нападната от десетки роми през нощта, докато лекарите спасяваха ранени при тежка автомобилна катастрофа в с. Малко Враново. Злополучният инцидент се разиграл около 20.30 часа снощи, когато лека кола "Опел" излиза от пътното платно вдясно по посока на движението и се удря в железобетонен електрически стълб.

В автомобила са пътували четирима души, шофьорът и мъжът, който пътувал до него, които били братя, са починали на място.

15 минути по-късно линейката отишла на мястото на инцидента. Около леката кола вече имало десетки хора, които се нахвърлили върху лекарите, че са дошли много бавно. Ранените мъже и починалите братя вече били извадени от колата и оставени на тротоара.

Лекарката, която била в линейката, била категорична, че е нямало закъснение. На мястото на инцидента имало тълпа между 70-100 човека. Те започнали да блъскат автомобила на "Спешна помощ" и попречили на лекарите да излязат по-възможно най-бързия начин и да отидат при ранените.

Разярената тълпа роми счупила едното странично огледало на линейката, а когато фелдшерът слязъл от нея, те започнали да го дърпат и да му търсят сметка за закъснението. Наложило се да дойде още един лекарски екип, за да помогне на пострадалите.

Оцелелите от тежката катастрофа са настанени в болница, няма опасност за живота им.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия