Три месеца сваляме натрупаните покрай празниците килограми

2011-12-30 17:46:00
Три месеца сваляме натрупаните покрай празниците килограми

Средно около три месеца са ни необходими, за да свалим натрупаните излишни килограми покрай Коледните и Новогодишните празници, твърдят британски диетолози.

 

Данните от последни проучвания сочат, че на Коледа жените приемат с около 115% повече калории, отколкото са им необходими, а мъжете – с около 92%. При това без да се отчитат изядените ядки, алкохола и сладките неща, на които много хора наблядат по време на празниците.

 

Поглъщането на огромно количество храна, съчетано с липсата на всякакъв спорт, неминуемо води до натрупването на няколко излишни килца. ¾ от хората осъзнават, че покрай празниците прекаляват с яденето, но не могат да се откажат от този си навик.

 

Диетолозите препоръчват на хората, които има проблеми с излишните килограми, да заложат на бавното ядене. Така организмът им ще има достатъчно време да се почувства сит при поглъщането на по-малко храна. Освен това специалистите съветват да се избягва застояването и да се спортува редовно, дори по време на празниците.

 

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
HolyShit
преди 12 години

Поредната глупост...Точно пък за 4-5 дена ще кача толкоз,че да не мога да сваля 3 месеца :D Ае бе ? Само като видях заглавието..Честно кой ги прави тези изследвания? Някое 5 годишно хлапе или някой "учен" с мозъка на 5 годишно :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия