Кой се страхува повече от брака - мъжете или жените?

2011-12-30 00:34:00
Кой се страхува повече от брака - мъжете или жените?

Наскоро направено проучване показа доста интересен резултат - жените са тези, които се страхуват да минат под венчилото. До този извод стигнали учените, след като направили изследване, в което участвали 61 двойки от Калъмбъс, които живеят под един покрив. Те били между 18 и 36-годишна възраст. Жените, особено тези, които изкарвали по-малко пари от своите половинки, се страхували да се омъжат, за да не се разведат след време.

67% от участниците в проучването споделили, че се страхуват от социални, икономически и емоционално падения, предизвикани от края на една връзка. Може би това е една от причините повечето влюбени двойки да живеят заедно, но да не се женят.

Тези данни се отнасят предимно за жителите на Америка. Факт е, че там повечето двойки не се женят и към днешна дата 50% от населението на САЩ няма сключен брак.

Мъжете и жените, които имат средни доходи, са по-малко притеснени от брака и от развода, в сравнение с тези, които имат ниски доходи.

Дамите, които имат ниски доходи, се притесняват от брака, защото смятат, че той ще добави допълнителна работа и отговорности към тяхното ежедневие, които няма да са особено полезни за самите тях. Другата причина да се страхуват от брака е, че разводът не е евтин и затова предпочитат просто да живеят заедно със своя любим.

Има двойки, които живеят заедно предимно, за да намалят разходите си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия