Български студенти на стажове в САЩ

2011-12-29 21:23:00
Български студенти на стажове в САЩ

Български студенти, които решат да карат стаж в САЩ ще могат  да изкарват  от 9 до 14 долара на час. До този момент, свободни стажантски позиции са обявили няколко  компании, като местата са предимно в областта на туристически софтуер, туризма и компютърните технологии.

За IT спецфиалисти в  Трой, Мичиган, например,  се предлага стаж от 18 месеа, като първите 6 месеца  заплата е  по 550 долара, а останалите по 1000.  С Кливланд, Охайо пък се търсят студенти, които се занимават със софтуер, като заплащането е по 14 долара на час.

Младежи, които ще стажуват като туроператори в Сан Франциско ще получават по 500 долара месечно плюс бонуси. 12-месечна работа предлага веригата хотели ‘Хилтън’ при заплащане по 9 долара на час.

Кандидатстването за стаж е различно от това за студентски бригади. То се води обучение и може да стане част от CV-то при кандидатстване по-късно за работа.  Условието е, младежите да са редовни студенти или пък  да са  завършили семестриално не повече от 12 месеца преди началото на стажа.  Английският  им трябва да е перфектен.

По време на стажуването не се разрешава  втора работа, ако пък заплатата на месец е по-ниска от 950 долара, кандидатът трябва да докаже, че ще може да се издържа финансово.

Въпреки тези условия, младежите се натискат да карат стаж в САЩ, защото после имат възможност да бъдат наети на работа в престижни фирми. 

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия