Сръбкиня вижда нормално, когато всичко е наобратно

2011-12-28 23:50:00
Сръбкиня вижда нормално, когато всичко е наобратно

26-годишната Бояна Данилович от Ужице е истински медицински феномен. Когато иска да напише нещо, тя обръща листа на 180 градуса и започва да пише от долната страна, от долния десен ъгъл, наляво към върха на листа. Ако пък иска да прочете някоя книга или вестник/списание, първо трябва да ги обърне наопаки. Девойката вижда нормално, когато това е наобратно за останалите хора.

Бояна е здрава и в момента с нея работят учени от Харвард и Масачузетския технологичен университет. Единственият й "проблем" е, че вижда нещата нормално, когато са наобратно. Сръбкинята е икономист и работи в кметството на родния си град.

Тя вижда по-различно от останалите, понякога се оправя трудно в помещенията, но не бърка ляво и дясно. Когато е била на изследвания в Бостън, лекарите й казали, че е неврологичен феномен и може би е единственият човек, който има такова качество. Мозъкът на Бояна е здрав, а коефициентът й на интелигентност е над средния.

Зрителното поле на сръбкинята е различно от това на останалите хора и затова тя вижда нормално, когато нещата са наопаки. Мозъкът й регистрира картината нормално, но я обработва наобратно.

Когато момичето иска да работи на компютър, тя обръща монитора и клавиатурата наобратно, за да се справи. Същото прави и когато пише SMS-и - екранът е долу, а бутоните горе. Когато гледа филми, положението е същото. Бояна знае английски, така че не среща проблем със субтитрите.

Понякога има комични ситуации в нейното ежедневие. Нейните колеги знаят за особеността й, но има хора, които не са наясно. Често се случва, когато идват клиенти и тя тръгне да попълва документи пред тях, като обърне листа да започват да я питат какво прави, защо пише наопаки и т.н. Когато се омъжвала, също имало комична ситуация - Бояна тръгнала да обръща листа, за да се подпише, но попът започнал да й го дърпа, та така за малко да го скъсат.

За съжаление, не може да си изкара шофьорска книжка, защото е възможно вместо напред, да кара назад.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
daq96
преди 12 години

Е това не го разбрах. Значи за да чете нещо трябва да обърне листа на обратно, но иначе си пише нормално (говоря като пише на лист). За клавиатурата добре, но за ръкописното не го схващам. Пък и това за шофьорската книжка....

GLaDOS
преди 12 години

HAHAHA не сте Уригинални :D

Ivan4o0o0
преди 12 години

За съжаление, не може да си изкара шофьорска книжка, защото е възможно вместо напред, да кара назад. xD


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия