Коледни скандали - без тях не можем

2011-12-26 02:51:00
Коледни скандали - без тях не можем

Празниците са колкото приятни, толкова е стресиращи. В този период повечето хора се карат с най-близките си, като често поводите за скандалите са доста нетипични. Вижте кои са темите, които биха могли да прераснат в скандал и ги избягвайте. Ако все пак се стигне до конфликт, вижте как да реагирате:

1. Ангажираност - повечето представителки на нежния пол се карат с любимия човек, защото често по време на празници те вършат голяма част от работата - пазаруват, готвят, купуват и опаковат подаръците, чистят къщата, играят си с децата на гостите. Докато мъжете предимно ядат и пият(е, всяко правило си има изключения, разбира се). Но като цяло мъжете не обичат, когато жените мрънкат, затова е хубаво една жена директно да каже какво иска от своята половинка - "Отиди и купи мляко, моля те", "Посрещни гостите и ги настани, ако имаш възможност" и т.н. Ако човек формулира правилно молбата си, то няма как тя да не бъде изпълнена. Много важни са думите и тонът, с който се говори.

2. Пари - често по време на коледните празници хората се лишават от някои неща, защото нямат финансовата възможност да си ги позволят. Често единият от двойката иска нещо, без да мисли, че после няма да имате пари за храна, докато другият все още има здрав разум. В такъв случай е хубаво да се седне, да се види с какви пари се разполага и да се обмисли дали има нужда това нещо да бъде купено и дали няма да е по-добре парите да отидат за нещо друго или да се купи негов еквивалент, който е на по-ниска цена.

3. Внимание - ако вашият любим не обръща внимание на гостите ви, не го нападайте, ами подходете позитивно. Кажете му, че сте наясно, че роднините са му скучни, но, че те го харесват и ще е хубаво да ги уважи и зарадва със своето присъствие. А и винаги може да се завърже някой интересен разговор или да се посмеете на нещо забавно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия