Найлоновите торбички са пред своя край?

2011-12-26 01:56:00
Найлоновите торбички са пред своя край?

Едва 90 дни след въвеждането на продуктова такса върху полиетиленовите торбички те изчезнаха от пазара. Това установи екоминистерството и производителите, които все още спорят относно тяхната полезност.

В повечето големи магазини найлоновите торбички седят до касата и всеки клиент сам преценява дали да си вземе или не, като тяхната стойност е около 15 стотинки. Факт е, че броят на торбичките, които са пуснати за тези 3 месеца, е доста по-малък и като цяло се правят поръчки от конкретни търговци.

Намаленото количество е довело до фалити на малките фирми и съкращения на персонала, а като цяло няма особен ефект върху околната среда. Целта на намалението бе да се изчисти природата, а торбичките продължават своето съществуване.

От 01.01.2012 година продуктовата такса става 35 стотинки за торбичка, а през 2013 година ще скочи на 45 стотинки, година по-късно вече една торбичка ще се продава за 55 стотинки. Обмисля се да се вдигне таксата и за по-плътните торбички.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
HolyShit
преди 12 години

5 стотинки за големите торбички,а 3 са малките..От къде ги изписахте тези 15 стотинки не знам..Иначе тва е мега тъпо.Или да ги спират от производство и да ги заменят с някво хартиени или въобще да не се занимават!! Толкова години гледат да "пристрастят" клиента и да свикне с тия наелонови ***,а сега се опитват да му измъкнат парите...Околната среда не се щади,а само хората страдат,получава се един омагьосан кръг..И те така..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия