Мануела победи застрахователя

2011-12-26 00:29:00
Мануела победи застрахователя

На  Коледа май наистина се случват чудеса. Мануела Горсова спечели делото срещу застрахователя на Максим Стависки - ‘Дженерали застраховане’.

Софийският апелативен съд осъди застрахователното дружество да изплати на Мануела 189 000 долара. След това дружеството ще предяви тази сума като иск от Максим Стависки, който причини жестоката катастрофа, при която момичето пострада.

От присъдената сума ще бъдат удържани  54 000 лева, които от застрахователната компания са платили авансово за лечението на Мануела.

Най-важното е, че САС реши, че фактът на налични събрани дарения, с които се е лекувало пострадалото момиче, не освобождава от отговорност причинителя на катастрофата и неговия застраховател.

‘Дженерали’ трябва веднага да преведе присъдената сума на семейството на Манауела, а след това да предяви иск за нея срещу Стависки.

През август 2007 година Максим Стависки, в пияно състояние, причини жестока катастрофа край Приморско, при която загина едно младо момче, а Мануела  беше тежко ранена и изпадна в кома. Тогава тя беше на 18 години, а днес е на 22. Вече 4 години Мануела е прикована към леглото.  Досега лечението  и рехабилитацията й струват над 1 милион лева, а лечението на месец възлиза на 5000-6000 лв.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия