Как да не напълнеете по време на празниците

2011-12-25 00:35:00
Как да не напълнеете по време на празниците

По време на коледните празници хората си позволяват да хапнат повече, отколкото по принцип ядат и често това се отразява върху техния външен вид. Някои хора си обещават, че няма да се контролират по време на празниците, но като минат ще бъдат на диета, за да смъкнат излишните килограми. Малка част от зареклите се спазват обещанието, което са си дали. За да не съжалявате, че сте прекалили с хапването, просто спазвайте следните трикове:

1. Разделете десерта си с някого - не е нужно да се лишавате от лакомството, но и не е нужно да го изядете цялото. Ако сте си у дома и няма с кого да си поделите десерта, приберете го някъде и го дояжте на другия ден, когато отново изпитате нужда да хапнете нещо сладко.

2. Слушайте тялото си - когато усетите, че вече сте сити, престанете да се храните, дори чинията ви да е пълна с вкусни неща. Зимата човек трябва да се чувства лек, а не да му е тежко и да има излишни килограми.

3. Сипвайте храната си в малки чинии - това е психологически трик, който определено ще ви помогне. Когато видите препълнената си чиния, вие ще имате чувството, че сте хапнали повече, отколкото всъщност сте яли и така по-бързо ще се почувствате сити.

4. Не яжте неща, които не харесвате - не яжте насила храна, която е в хладилника и трябва да бъде изядена, за да не се развали. По-добре помолете своя любим да изяде тази храна или я дайте на някое куче, ако си нямате домашен любимец у дома.

5. Консумирайте повече плодове - хората около вас ядат каквото им попадне пред погледа, но вие не бъдете като тях. По-добре хапнете плодове, било то и сушени.

6. Вместо газирани напитки, пийте плодови сокове - газираните напитки имат доста калории в себе си, а повечето хора обичат да прекаляват с тях по време на празниците - в една чаша има 50-70 калории. По-добре пийте минерална вода или плодови сокове. Най-добре фрешове, защото в другите сокове също има доста калории.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
HolyShit
преди 12 години

Глупости...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия