Мъж прочете писмо на майка си, адресирано до дядо Коледа

2011-12-24 01:26:00
Мъж прочете писмо на майка си, адресирано до дядо Коледа

В навечерието на най-светлия празник в годината мъж от Бангор, Северна Италия прочел в местния вестник писмо, адресирано до самия дядо Коледа, изпратено от ... неговата майка преди 100 години. Тогава жената е била на 11 години.

Писмото е намерено от мъж, живеещ в Дъблин, който го харесал и изпратил в редакцията на вестника. В него имало едва няколко изречения, написани с детски почерк.

Авторът на трогателното коледно писмо пожелавало на дядо Коледа много късмет и го моли за няколко коледни подаръка - детска кукла, захаросана ябълка и т.н. Към писмото имало и рисунка. Пликът бил няколко десетилетия в неизползвана камина в къща в Дъблин.

Настоящият собственик на къщата намерил писмото през 1992 година, когато ремонтирал дома си и поставял система за централно отопление. Той се трогнал от листа хартия с обгорени краища и решил да си го запази за спомен.

Тази година се навършват 100 години от написването на писмото и мъжът решил да го изпрати в редакцията на местния вестник.

Виктор Бартлем чул за историята от своята жена, която обичала да чете интересните новини на глас. Тогава мъжът разбрал, че писмото е написано от собствената му майка, която вече не била сред живите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
tuff
преди 12 години

Кой пише заглавията ... ?!?! По-добре да беше нещо от сорта на "100 годишно писмо до Дядо Коледа " ....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия