Бебе с две глави се роди в Бразилия

2011-12-23 12:32:00
Бебе с две глави се роди в Бразилия

Бебе с две глави се роди преди броени дни в Бразилия.

 

По време на цялата си бременност 25-годишната бразилка Мария де Назаре не посетила нито един контролен преглед при гинеколог. Тя възнамерявала да роди в домашни условия, тъй като живеела в селски район и наблизо нямало болница, но на 19 декември изпитала силни коремни болки и решила все пак да отиде в здравно заведение.

 

Лекарите веднага подложили бременната жена на редица тестове и открили, че в утробата си тя носи бебе с две глави и два мозъка, но с едно тяло с едно сърце, черен дроб и два бели дроба, с две ръчички и две крачета. Тъй като естественото раждане било невъзможно, Мария де Назара родила с цезарово сечение.

 

В момента майката и бебето са в стабилно състояние. Лекарите обаче все още не са сигурни какви действия да предприемат. Засега те са категорични, че не могат да „отстранят” нито една от двете глави на бебето, тъй като и двете функционират правилно.

 

Подобна малформация е изключително рядко срещана. По-рано тази година в Бразилия отново бе родено бебе с две глави, но то почина няколко часа след раждането си поради недостиг на кислород. Съществуват обаче и случаи на оживели бебета. Родените през 1990 година сиамски близначки Аби и Британи Хелсън, които са живи и до сега, са типичен пример за това, че няма невъзможни неща.

 

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
maaarietta
преди 12 години

Ако бяха 2 бебета в 1 тяло щяха да имат 2 сърца и т.н. Като сиямс)ките близнаци ;)

Queenie
преди 12 години

АБЕ ТОВА НЕ Е БЕБЕ С ДВЕ ГЛАВИ , А ДВЕ БЕБЕТА В ЕДНО ТЯЛО.ЕМБРИОНА НЕ СЕ Е РАЗВИЛ , АКО СЕ БЕШЕ РАЗВИЛ ЩЕШЕ ДА ИМА БЛИЗНАЧЕТА !! НАУЧЕТЕ СЕ МАЛКО ..

Josefinne
преди 12 години

http://***.youtube.com/watch?v=7ZUzi0RhBpM OMG o.O

Meoww
преди 12 години

:(

SweetySmallDevil
преди 12 години

горкичкото :[[

Concussion
преди 12 години

Горкият ***,

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия