Сигурно някои от вас са чували за пренаталното възпитание. Бебетата имат умението още с появата си на бял свят да разпознаят гласа на собствената си майка. Да, тези малки създания са безпомощни, когато се родят, но не са индивидуалност, която тепърва ще се развива.

Странно, но факт - бебетата се раждат с познания и много от това, което са преживели, е станало докато са били в утробата на майка си и тези преживени случки дават отражение върху тях десетки години по-късно. Човек започва да трупа знания доста преди да се появи на бял свят.

Писателката Ани Мърфи Поул споделя, че е била направо изумена, когато за пръв път се е спряла на сегмент информация от потока, който преглежда всеки ден. Бебето развива интелекта си още преди да се роди. Няма жена, която да е раждала и да не знае, че нейното дете разбира какво се случва, обича да слуша музика и знае миризмата й.

Бебето чува гласовете на родителите си, преживява техните чувства и по този начин се създава път в кълбото от неврони, благодарение на който детето ще се учи да ходи и да взима решение малко след появата си на бял свят.

Характера на детето зависи доста от душевното състояние на майката по време на бременността. Тя трябва да даде всичко от себе си, за да е спокойна и щастлива. Бременните не трябва да изпитват страх, защото в такъв момент в организма им се появяват вещества, които в огромни количества могат да разболеят бебето. Ако жената се чувства уплашена, нещастна, стресирана или гладна, то в организма й се отделят стотици молекули, които през кръвообращението и плацентата достигат до плода и бебето изпитва същите чувства. Неговите клетки ще запомнят стреса, който е преживял, и ще го мултиплицират в растящия му организъм като кодове на гени известно време след като се появи на бял свят. Бебето ще почне да плаче, когато чуе около себе си разгневен човек.

Все повече се правят изследвания, свързани с Вселената на бебетата. Тези наблюдения показват, че повечето от случилите се неща, които преживява бременната жена достигат до бебето. Още преди да се появи на бял свят бебето знае в каква семейна атмосфера ще живее - дали ще бъде спокойно, щастливо и обичано или напротив.

Бебето и неговата майка имат силна връзка още от началото на бременността. Бебето разбира всяко едно докосване, емоция, чувства. Бебетата обичат да слушат музика, особено класическа.

Автор: Ралица Солакова