Коледни гафове

2011-12-18 20:05:00
Коледни гафове

По време на коледните празници се събира цялата рода, за да празнуват заедно и да се видят. Често хората нямат време да се видят със своите роднини, поради натовареното си ежедневие и Коледа е подходящ повод за това. За да мине всичко гладко, трябва да се спазват някои прости правила.

Децата по никакъв повод не трябва да разбират за дядо Коледа, за да няма излишни сълзи, мрачно настроение и разваляне на техния любим празник от годината. Под елхата НЕ трябва да има подаръци, на които има етикети или цени. Все пак дядо Коледа ги доставя безплатно и играчките се правят от неговите джуджета. :) За съжаление, доста хора нарочно оставят цените, за да видят останалите колко скъпи подаръци са купили.

Алкохолът може да провали дори тези празници. Често се случва зетьовете и снахите да си пийнат и да почнат да говорят това, което мислят, като често това са критики към свекървите и тъщите.

Хубаво е гостите да опитат всички ястия или поне да хапнат като хората, за да не обидят домакините. Но избягвайте да казвате, че всяко ядене е много вкусно, защото има хора, които ще направят всичко възможно да ядете все едно сте на състезание по надяждане. А после е кофти да си легнете с пълен стомах и да запомните празника със смесени чувства.

За да не развалите празника на всички, не си й помисляйте да си тръгнете по средата му. Да, на всяко семейно събиране има по една личност, която дразни всичките, но трябва да се мобилизирате и да успеете да я изтърпите 1-2 вечери.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MiLGaR0sSa
преди 12 години

Не че нещо, но статията наистина ли ви се струва подходяща за ТИЙНпроблем?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия