Съпругата на Том Ханкс посети тайно родния град на баща си - Смолян

2011-12-17 23:26:00
Съпругата на Том Ханкс посети тайно  родния град на баща си - Смолян

Както вече знаем, съпругата на холивудската звезда Том Ханкс, Рита Уилсън, е с български корени.  Заедно с екип на американската телевизия NBC, тя е била миналата седмица в Смолян.

Причината е филм, свързан с корените на Рита, който NBC снима. Бащата на Рита, Алън Уилсън, е от Смолян. Ето защо, екипът  на телевизията и актрисата са посетили общината  в родопския град, където са снимали регистрите и са проучвали неговото минало.

Рожденото име на  Рита Уилсън е Маргарита Ибрахомова. Тя е родена на 26 октомври 1956 година в Лос Анджелис, но нейният баща, Алън Уилсън, е българският мюсюлманин Хасан Ибрахимов.

Тъстът на Том Ханкс почина на 89-годишна възраст миналата година. Последното желание на бай Асен, както са го наричали по нашенски българите в Лос Анджелис, е било, на поклонението му , в православен храм с Лос Анджелис, българска каба гайда да свири родопска мелодия.

Хасан Ибрахимов тайно е посетил България и Смолян преди 2 години. Медиите не са успели да разберат, че това е тъстът на Том Ханкс. Именно бай Асен е човекът, който в шоуто на Опра Уинфри е защитил страната ни от невежеството на американците: ‘Стига сте говорили за Унгария, Чехия, Полша. Толкова много им дадохте. Има една страна, която е най-великата, с най-чувствителния народ - България, страна, която вие през цялото време не разпознавате, стига сте бъркали столицата й’, заявил бай Асен.

Рита Уилсън е православна християнка. Тя пък афиширала повече гръцкия си произход. Актрисата има десетки роли в киното, но нейният мегахит е ‘Моята голяма гръцка сватба’, филм, на който тя е продуцент.  Говори се, че Хасан Ибрахимов е  прототип на бай Юнал от сериала ‘Седем часа разлика’.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия