Затварят сайтове за търговия със стоки-менте

2011-12-17 21:44:00
Затварят сайтове за търговия със стоки-менте

Наближават коледните празници. Антимафиотите вече са на лов за стоки менте. Най-много преди Коледа, обаче, те дебнат в мрежата, където има голямо разнообразие от евтини  оферти и много клиенти са привлечени от тях.

Най-много са офертите за дрехи, които след поръчка онлайн много често се оказват китайски ментета. Естествено, клиентите не могат да разберат какво купуват при поръчката, защото онлайн магазините качват снимки на истински продукти.

При няколко операции от ГДБОП са затворили десетки сайтове с ментета. Шефът на дирекцията за борба с киберпрестъпленията Явор Колев коментира, че от ГДБОП се опитват да  пресекат този незаконен бизнес още в зародиш, защото  той сега прохожда у нас и дава възможност с малко средства да се прави голяма търговия. Защото фалшифицирането е престъпление срещу интелектуалната и индустриалната собственост. От началото на годината досега са затворени над 50 сайта за онлайн търговия.

Преди дни пък американски съдия е наредил на Google, Yahoo, Twitter, Google+ и Facebook да премахнат линковете към сайтове, които продават незаконни стоки.  Решението на съда е  било провокирано от иск на Chanel, който намерил ментета на свои стоки в 600 интернет сайта.

Компанията Chanel дори е създала екип от служители, които имат задачата да търсят из мрежата сайтове, които продават фалшиви стоки  и използват неправомерно чужди търговски марки.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
yakuza_
преди 12 години

къде прохожда, преди време сума ти хора набутаха кинти в куписега.цом ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия