Делфините символизират свободата и спасението

2011-12-16 22:22:00
Делфините символизират свободата и спасението

От вкъщи на работа/училище, а после обратно - до болка познат маршрут.  Понякога подобна монотонност е благоприятна: животът си тече спокойно и равномерно.  Човек, обаче, се чувства като в омагьосан кръг и жадува за свобода.  И тогава най-отчаяните изоставят всичко - служба, семейство, но често пъти остават с празни ръце.  В подобни случаи, изходът ще ви покаже делфинът - талисманът на свободата и спасението.

Преданията разказват, че делфините са бивши пирати, които са превърнати в морски бозайници заради това, че не разпознали в своя пленник могъщия бог Дионис. Но този облик ги доближил до небесните жители - делфините са неизменни спътници на Афродита, Посейдон, Аполон, както и на богините на  плодородието - шумерската Ищар и египетската Изида. Шумерският бог на мъдростта Енки,  също обичал компанията на делфините. Понякога той дори бил изобразяван като получовек-полуделфин. Забележителното е, че именно на този персонаж  шумерите дължат появата на писмеността, науката, строителството и земеделието.

Днес, както и преди векове, делфинът символизира сила, скорост и, едновременно с това, безопасност, благородство и свобода. С един скок той е способен да излети от водата и да се окаже в небесата, а след това, също така леко и непринудено,  да се върне в родната стихия. Именно това качество е добре да заимствате от спътника на боговете и героите.

Медальон във  вид на делфин с котва ще дари на своя собственик разсъдливост и ще му помогне  да взема решения бързо и правилно. Защото в този съюз делфинът означава скорост, а котвата - стабилност. Всъщност, в този талисман е зашифровано пожеланието ‘Бързай бавно’, т.е. помисли, преди да се захванеш с авантюра, оцени шансовете си и едва тогава действай.

Златен медальон във вид на делфин трябва да стане неизменен спътник на всяка неомъжена девойка. Някога самата богиня на любовта и красотата Афродита избрала това морско животно за свой компаньон. Защото, първо, с такъв защитник няма да са страшни за вас житейските бури - те само ще закалят характера ви. И второ - по-скоро ще откриете онзи, който ще ви направи щастлива - в този случай делфинът играе ролята на Купидон.

Статуетка на делфин от оникс е находка за хора мечтателни, но нерешителни. Ако не ви достига смелост да осъществите в живота собствените си идеи и желания, талисманът ще ви се притече на помощ.

Два делфина, плаващи /гледащи/ в една посока, са златната среда, символ на равновесието. Този талисман е за всички, които се хвърлят от крайност в крайност.  С помощта на този талисман ще постигнете душевен покой и ще разберете какво все пак ви е нужно в този живот.

Имало е времена, когато моряците не са излизали на плаване без талисман във вид на делфин. Дори и днес, татуировките, изобразяващи морските бозайници, са популярни сред мъжете, свързани с водата. Защото те знаят - ако корабът започне да потъва, трябва да се молят и да чакат … делфините.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия