И възрастните стават тийнейджъри във Фейсбук

2011-12-14 22:43:00
 И възрастните стават тийнейджъри във Фейсбук

Напоследък учените все по-силно се интересуват от явлението социални мрежи. И какво установяват? Това, че оплетат ли се в ‘мрежите’ на сайтовете възрастните започват да се държат като … тийнейджъри.  До този извод са стигнали учени от Държавния университет в Гуелф, Онтарио, едно от най-авторитетните висши училища в Канада.

Изследването на специалистите показало, че пребиваването в социалните мрежи мотивира дори авторитетни и напреднали в кариерата си хора да се стремят към популярност също като подрастващите.  И за да се сдобият с повече приятели, те със същото удоволствие като тийнейджърите поместват свои снимки и участват в какви ли не дискусии, включително с абсолютно повърхностни или дори налудничави теми.

Възрастните, независимо на колко години са, въпреки всички предупреждения за необходимостта от спазване на правилата за лична безопасност в интернет, са склонни да публикуват твърде много информация за себе си.

Учените са установили, че хората, които силно се нуждаят от признанието на околните, независимо от възрастта, споделят онлайн дори най-съкровените си лични тайни. Специалистите дори се опитват да се шегуват, че може да се окаже, че социалните мрежи ще сложат край на неразбирателството между поколенията и Фейсбук може да се окаже мястото, където тийнейджъри и техните родители най-после ще се чуват един друг и ще се разбират безконфликтно.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия