Вижте едни от най-странните неща, които се случиха през 2011 година

2011-12-11 00:10:00
Вижте едни от най-странните неща, които се случиха през 2011 година

Вижте кои са най-куриозните неща, които се случиха през 2011 година:

1. Мрежи за риболов - пътната полиция във Виетнам реши да използва риболовни мрежи, за да спира мотористите, които карат прекалено опасно. В повечето големи виетнамски градове се организират незаконни състезания с мотори, особено по време на празници.

2. Грижа за домашните любимци - предприемачи от Америка предлагат на всеки, който вярва в края на света и в това, че на Земята ще останат само животни, да се грижат за домашния им любимец. Вече 260 клиенти са платили по 135 долара за едно животно и по 20 за всяко следващо, за да са сигурни, че техните любимци ще са добре, когато те напуснат този свят.

3. Котка - клептоман - котка от Калифорния откраднала над 600 чужди вещи за последните 36 месеца. Крадецът бе заснет с инфрачервена камера, докато се опитваше да отмъкне поредния предмет. Във видеото ясно си личи как котаракът носи различни вещи - от кухненска гъба до секси бельо. За три години котката е успяла да открадне доста кърпи, бански, чорапи, ръкавици, детски играчки и прочие. Съседите били наясно с проблема на котката и не искали да подават оплакване, защото знаели къде се намират нещата им.

4. Сняг в средата на лятото - служител от Палермо искал да му бъде платен труд, който вложил в почистването на несъществуващ сняг от март до август месец, когато навън температурите били доста високи. Мъжът настоявал да му бъде платено за 17 часа допълнителен труд през месец май, за 38 през месец юни, за 44 през месец юли и за цели 200 часа през най-горещия летен месец - август. В крайна сметка му платили 45 часа допълнителен труд.

5. Спрей с пипер заради намаление в магазин - клиентите в мол-овете в Лос Анджелис определено са луди, когато стане време за разпродажби. Жена напръскала със спрей с пипер други клиенти, за да не вземат стоките, която тя искала да купи. Пострадалите бяха 20 на брой, като сред тях е имало и непълнолетни.

6. Грешка в ООН - министърът на външните работи на Индия прочете речта на своя португалски колега по време на заседание в ООН в Ню Йорк. Той чел цели 3 минути чуждите думи, преди неговият сътрудник да забележи грешката.

7. Пола вместо панталони - 12-годишен ученик от Великобритания решил да протестира срещу униформите в училище и влязъл в клас, обут с пола. Забраната гласяла, че лятно време момчетата не могат да носят шорти, докато на девойките им било разрешено да носят поли. Според ученика това е полова дискриминация.

8. Пътуваща мечка - в началото на пролетта служителите на границата задържали мъж от Украйна, която искал да напусне страната с мечка, която скрил в задната част на автомобила си. Митничарите забелязали, че под покривалото има едра женска кафява мечка. Украинецът казал, че е бивш цирков артист и за него животното вече е част от неговото семейство, затова пътуват навсякъде заедно.

9. Пътници, платили горивото на самолет - пътници, които използвали услугите на австрийската чартърна компания "Комтел еър", трябвало да платят 20 000 британски лири, в противен случай щели да напуснат самолета принудително. Парите били нужни, за да бъде купено необходимото за полета гориво.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия